VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Geen reisverzekering bij een logeerpartij

Geplaatst op: 14-10-2019, 18:11:46

Een reisverzekering biedt geen soelaas als je tijdens een tripje bij vrienden blijft slapen. ABN Amro hoeft daarom een gestolen telefoon niet te vergoeden.

Een ABN-klant claimde daar namelijk een vergoeding voor na een weekendje weg. Maar de verzekeraar wilde de gestolen telefoon niet vergoeden. Volgens ABN viel het uitstapje namelijk niet onder de reisverzekering, omdat de man bleef slapen bij een vriend.

En volgens de voorwaarden van de reisverzekering van ABN is er pas sprake van een ’reis’ als er één geboekte overnachting bij in zit. Volgens de verzekeraar moet dat dan gaan om een betaalde overnachting in bijvoorbeeld een hotel of op een camping.

Vriendendienst

Daar was de klant het niet mee eens, omdat dit niet expliciet in de voorwaarden stond. En met de Van Dale in de hand betoogde hij dat afspreken met vrienden dat je daar mag slapen, gelijk staat aan een geboekte overnachting.

Maar dat vond het klachteninstituut Kifid, ook met de Van Dale als steun, geen redelijke uitleg van de klant. Volgens het Kifid is met een vriend afspreken dat je daar kosteloos kan overnachten gewoon een vriendendienst, en geen bindende afspraak. Dus was er ook geen sprake van een geboekte overnachting en heeft ABN volgens het Kifid terecht een vergoeding geweigerd.

Bron: www.dft.nl van 14 oktober 2019

Vorige pagina